Şile Bezi Fasion Week'le Dünya Sahnesinde

Şile Bezi Fasion Week'le Dünya Sahnesinde
Can Yunus Çetinkaya, Mercedes-Benz Fasion Week’te Şile Bezi El Sanatları Merkezimizde hazırlanan koleksiyonunu moda severlerin beğenisine sundu.

Şile’nin marka değeri olan, Şile Bezini tanıtma ve geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Bugüne dek uluslararası festivallerden, geleneksel el işi sergilerine, Şile Bezi kitabından, Şile Fenerinin  Şile bezi ile giydirilmesine kadar birçok aktivite ve eserle Şile Bezini tanıtımına katkı sağladı. Ünlü modacıların özel kreasyonları içinde Şile Bezi üretimine ve Şile Bezini uluslararası sahneye taşımaya devam ediyor. Son olarak ünlü tasarımcı Can Yunus Çetinkaya için Şile Bezi üretirken, Çetinkaya’nın bu özel kreasyonu ile Zorlu Center’da uluslararası etkinlik olan Mercedes-Benz Fasion Week defilesiyle görücüye çıktık. Moda severlerin yoğun ilgisine sahne olan defile göz kamaştırdı.

El Sanatları Merkezinde dokunan orijinal Şile Bezlerinin kullanıldığı defileyi satın alım yapacak firmalar ve basın takip etti. Defile hem Şile bezinin tanıtımı hem de geleneksel Şile Bezinin modern çizgi ve tasarımlarla çağdaş koleksiyonlarda yer alması  açısından büyük önem taşıyor.

Şile Bezi Büyümeye Devam Ediyor
1950’lerin en önemli ikinci ihracat ürünü olan ve sahip çıkılmadığı için unutulmaya yüz tutan Şile Bezi eski şöhretini kazanıyor. Son dönemde Şile Bezinin üretimine ağırlık veren ve yıllar sonra yeniden orijinal Şile Bezi dokumayı başaran Şile Bezi El Sanatları Merkezimiz üretimini hızlanarak artırıyor. Şile Bezi, Can Yunus Çetinkaya’dan önce Tuba Ergin’in İlkbahar/yaz kreasyonu  ve Fransız Modacı Nadia Dafri’nin özel koleksiyonu ile dünya podyumlarında yer almıştı. 
Şile Bezi Fasion Week'le Dünya Sahnesinde Şile Bezi Fasion Week'le Dünya Sahnesinde Reviewed by Unknown on 16:21:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

loading...
Blogger tarafından desteklenmektedir.