Egzersiz Meme Kanserinden Koruyor

Egzersiz Meme Kanserinden Koruyor
Çağımızın kadınlarda en fazla  görülen hastalıklarından biri meme kanseri, bilim adamları her geçen gün bu hastalığın nedenlerini çözümlerini ve tedavi boyunca daha da etkili olmasını sağlayan yeni ek yöntemler ve çözümler üretmeye çalışıyor.

En son edilinen bilgilerin ve  çalışmaların hepsi, vaktini  egzersiz yapmaya ayıran kadınların, meme kanseri olma olasılığını düşürdüğü ve yapmayanlara göre daha avantajlı oldukları görüldü. Elde edilen bilgilerin çoğu egzersizin  kanser riskini menopoza girmeden önce ve sonra ki zaman diliminde  azalttığını gösteriyor. Ergenlik çağı boyunca Spor yapılması ve herhangi bir spor dalı ile ilgilenilmesi daha Sağlıklı genlerin oluşmasını sağlıyor.

Her ne kadar,  insan ömrü boyunca düzenli sporun ve egzersizin iyi geldiği söylense de, menopozdan döneminden  sonra dahi egzersiz yapan kadınlarda egzersiz yapmayan kadınlara göre risk azalması oluyor. Bir başka  araştırmaya  göre sporun  etkisi Vücut kitle indeksi ne göre değişmektedir. Vücut kitle indeksi 25 yaşın  altında olanlarda, yani vücud ağırlığı normal sevide olanlarda  egzersiz’in faydası en yüksek seviyede . Araştırmalar spor süresi ve sıklığı arttıkça meme kanseri olma olasılığının  azaldığını gösteriyor. Çalışmaların çoğu günlük 30-60 dakik fiziksel aktivitenin meme kanseri riskini azalttığını ve kesinlikle en az bu sürenin ayrılmasını ön görüyor. Egzersiz özellikle menopoz öncesi kadınlarda, hormon seviyesini düşürerek tümör gelişimini önlüyor.

Araştırmalar gösteriyor ki meme kanseri olduktan sonra da egzersiz hayat standardını  arttırmakta, günün yorgunluğunu en az seviyede hissetmenize  ve enerji depolamanıza faydalı olabiliyor. Genellikle meme kanseri teşhisinden sonra hem ilaçlar hem de hastalık anındaki stresli süre kilo almanıza neden oluyor. Ancak meme kanseri teşhisinden sonra spor yapan kadınlarda hayat kalma oranın da artış, hareketsiz Yaşam süren hastalık teşhisi konan kadınlara göre daha fazla şans doğuruyor. Bu şans hormon seviyesi yüksek kadınlarda daha da belirgin bir hal alıyor. Artan fiziksel aktivite insülin ve leptin seviyelerini ve meme kanseri gidişatını etkileyebiliyor.
Egzersiz Meme Kanserinden Koruyor Egzersiz Meme Kanserinden Koruyor Reviewed by Unknown on 23:00:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

loading...
Blogger tarafından desteklenmektedir.